Persbericht Dividend

Coöperatie Topigs keert 5% dividend uit.

Coöperatie Topigs keert dit jaar 5% dividend uit aan haar leden. In totaal ontvangen de leden € 291.000. Het dividend wordt uitgekeerd op basis van de waarde van ledencertificaten dat een lid bezit. Eerder dit jaar werd al € 1.8 miljoen euro van de winst over 2021 bestemd als vermogen op naam van de leden.

Het is de eerste keer dat de varkensfokkerij coöperatie dividend uitkeert. Dit is een belangrijke stap voor de 100 jarige coöperatie. Vijf jaar geleden werd voor het eerst vermogen op naam van haar leden gezet. Ondertussen staat in totaal € 7,6 miljoen euro op naam van de leden.

Van 1 oktober tot en met 30 november is het voor leden en voormalige leden ook mogelijk om ledencertificaten aan elkaar over te dragen. Dit zal gedurende een beperkte tijd mogelijk zijn via een speciaal platform. Het wordt hierdoor voor voormalige leden mogelijk hun ledencertificaten ten gelde te maken.

Voorzitter Mark Tijssen: “Het uitkeren van dividend en het overdraagbaar maken is een zeer belangrijke stap voor onze coöperatie. Het maakt vermogen op naam daadwerkelijk tastbaar. We versterken hiermee de relatie met onze actieve leden en het eigenaarschap van onze coöperatie komt nog meer bij deze gebruikers van onze genetica en diensten te liggen.’’